Pečeni avokado

Da li ste ikada probali pečeni avokado? Predstavljam vam sjajan recept koji možete servirati uz omiljeni protein i salatu.

Vreme pripreme: 30 minuta
Količina: 4 porcije

Sastojci:
1 ⅕ šolja bezglutenskih prezli
1 kašičica mlevenog korijandera
1 kašičica kima
1 kašičica soli
2 velika jaja, umućena
2 velika avokada, seckana na kriške
1 kašičica maslinovog ulja

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180° C i obložite tepsiju papirom za pečenje.
2. U posudi srednje veličine pomešajte bezglutenske prezle, korijander, kim i so. Jaja umutite u zasebnoj posudi.
3. Kriške avokada uvaljajte u prezle, pa u jaja, pa ponovo u smesu sa prezlama.
4. Kriške avokada poslažite u tepsiju, te ih prelijte maslinovim uljem. Pecite ih oko 15 minuta, dok ne porumene i ne postanu hrskavi.
5. Poslužite i uživajte.