Potaž od pečuraka
Ako ste ljubitelj potaža, obavezno na listu omiljenih zabeležite i ovaj od pečuraka. Zahvaljujući kombinaciji sa kokosovim mlekom ima kremastu, baršunastu teksturu i fenomenalnog je ukusa. Pravi se veoma lako i brzo, a možete ga poslužiti i za ručak, i za večeru. Recept za potaž od pečuraka potražite u nastavku.
Sastojci:
400 g pečurki, prepolovljenih
1 manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
4 šolje vode
1 manja šaka svežih listova bosiljka
so i biber po ukusu
100 ml kokosovog mleka
1 kašika limunovog soka
Priprema:
1. Kuvajte pečurke, crni i beli luk u vodi oko 15 minuta.
2. Izvadite 1 šolju tečnosti iz šerpe i prospite je, te sačekajte da se supa u šerpi ohladi.
3. Dodajte 100 ml kokosovog mleka, kašiku limunovog soka, so, biber i bosiljak.
4. Sve sastojke izblendirajte i servirajte.