Potaž od šargarepe sa kikiriki puterom

Kako počne jesen, tako se moj jelovnik oboji u bezbroj narandžastih nijansi. Za ovaj fantastični narandžasti potaž, koji vidite na fotografiji, kao glavni sastojak upotrebila sam šargarepe. Kako bih dobila kremastu teksturu, dodala sam kašiku putera od kikirikija. Isprobajte, pa mi javite kako vam se dopada ova kombinacija.

Vreme pripreme: 30 minuta
Količina: 4 porcije

Sastojci:
8-10 ISC šargarepa, seckanih na manje komade
1 luk, seckan na manje komade
3 čena belog luka, izgnječena
1 ½ šolja nezaslađenog kokosovog mleka
½ kašike maslinovog ulja
1 ½ šolja bujona od povrća
4 kašike putera od kikirikija
1 kašika crvene kari paste
so (po ukusu)

Sastojci za serviranje:
sitno seckano peršunovo lišće
kikiriki
suva čili paprika

Priprema:
1. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, pa dodajte luk i beli luk, te ih dinstajte dok ne omekšaju.
2. Dodajte šargarepu, kokosovo mleko, bujon od povrća i crvenu kari pastu. Dinstajte dok šargarepa ne omekša. Zatim dodajte puter od kikirikija, te mešajte dok se ne istopi.
3. Sve zajedno stavite u blender i blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture.
4. Posolite po želji, te dobijeni potaž sipajte u tanjir.
5. Dekorišite potaž peršunovim lišćem, komadićima kikirikija i suvom paprikom po ukusu.
6. Poslužite i uživajte.