Salata od jabuka i kelerabe

Čak i ako niste ljubitelj kelerabe, ova salata će vam se dopasti, jer je kombinacija ukusa u njoj fantastična. Ovo povrće sadrži veoma malo kalorija, a može da vam pruži osećaj sitosti satima. Za ovo jelo potrebno da izdvojite samo 20 minuta. Isprobajte ga i javite mi utiske.

Vreme pripreme: 20 minuta
Količina: 2 porcije

Sastojci:
¼ šolje ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 kašika jabukovog sirćeta
2 kašičice organskog meda
1 kašičica dižon senfa
½ kašičice soli + još 1 prstohvat
1 veća jabuka, očišćena od koštica i iseckana na štapiće
1 keleraba srednje veličine, oguljena i iseckana na štapiće
¼ šolje crvenog luka, tanko seckanog
¼ šolje lešnika, blago pečenih i prepolovljenih
¼ šolje ISC svežeg peršunovog lišća, seckanog + još malo za dekoraciju
prstohvat bibera

Priprema:
1. U veliku posudu sipajte ekstradevičansko maslinovo ulje, jabukovo sirće, organski med, dižon senf i so, te dobro promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
2. Dodajte jabuku, kelerabu, luk, lešnike i peršunovo lišće, te sve još jednom promešajte.
3. Začinite prstohvatom soli i bibera, te dekorišite dodatnim peršunovim lišćem.
4. Poslužite i uživajte.