Slane palačinke od ovsenog i kokosovog brašna

Ko ne voli palačinke? Mislim da ne postoji osoba na svetu koja ne uživa u njima, bez obzira na to da li se odlučila za slanu ili slatku varijantu. U nastavku vam predstavljam recept za slane palačinke koje sam napravila od ovsenog i kokosovog brašna. Kombinovala sam ih sa avokadom i lukom, a vi možete da odabrete sastojke po svom ukusu.

Vreme pripreme: 20 minuta
Količina: 6-7 palačinki

Sastojci:
½ šolje nezaslađenog bademovog mleka
4 belanca
½ šolje + 2 kašike ovsenog brašna
1 kašika kokosovog brašna
1 kašika nutritivnog kvasca (opciono)
2 kašičice dižon senfa
¼ kašičice praška za pecivo
¼ kašičice sode bikarbone
½ čena belog luka, izgnječenog
1 kašičica kokosovog ulja
prstohvat soli
prstohvat bibera

Sastojci za serviranje (količina po želji):
avokado
crveni luk
peršunovo lišće
suva čili papričica
crni susam

Priprema:
1. Sipajte bademovo mleko, belanca, dižon senf i beli luk u manju posudu, te mešajte dok se sastojci ne sjedine.
2. U drugoj posudi pomešajte kokosovo brašno, nutritivni kvasac, ovseno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli i bibera, te dobro promešajte.
3. Miks bademovog mleka, dižon senfa, belog luka i belanca sipajte u suve sastojke, te sve dobro promešajte.
4. Premažite tiganj kokosovim uljem, te u njega sipajte ¼-½ šolje dobijenog testa po palačinki. Pecite ih 1-2 minuta na umerenoj temperaturi, pa ih okrenite na drugu stranu i pecite još 1-2 minuta, odnosno dok testo ne porumeni sa obe strane. Ponavljajte postupak dok god imate testa za palačinke.
5. Servirajte sa avokadom, crvenim lukom, peršunovim lišćem, suvom čili papričicom i crnim susamom.
6. Poslužite i uživajte.