fbpx

JANUARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 27-31.1.

Veganski sladoled od pistaća, indijskog oraha i badema

Zapitaćete se kako je moguće napraviti veganski, bezgluteski sladoled… Sigurna sam da će vas ovaj recept oduševiti! 🙂 Sastojci su zdravi, ukusni i savršeno iskombinovani da stvore pravu letnju čaroliju! Obradujete najmlađe ukućane i bez griže savesti pojedite ostatak! 🙂 Isprobajte recept za veganski sladoled od pistaća, indijskog oraha i badema.

Sastojci:
150 g sirovog indijskog oraha, potopljenog preko noći u vodi
400 ml kokosovog mleka
3 supene kokosovog ulja
1/4 šolje javorovog sirupa
2 kašičice ekstrakta vanile
1/8 kašičice morske soli
3/4 šolje mlevenih pistaća
1/4 šolje sirovog ili pečenog neslanog, seckanog badema

Priprema:
Preko noći potopite indijski orah u hladnoj vodi, a činiju za sladoled stavite u frižider da se ohladi. Postupak možete ubrzati tako što ćete potopiti indijski orah u ključalu vodu i držati ga sat vremena, a nakon toga ga osušite i dalje nastavite sa receptom. Izblendirajte osušene indijske orahe, kokosovo mleko, ulje, javorov sirup, vanilin ekstakt, morsku so i mlevene pistaće. Ukus prilagodite prema želji, te dodajte još javorovog sirupa ili pistaća ukoliko je potrebno. Smesu izručite u činiju za pravljenje sladoleda i mešati mutilicom za jaja do glatke teksture, oko pola sata. 30 sekundi pred kraj dodati bademe i sve sjediniti. Smesu zamrznite na 4-5 sati. Pre služenja izvadite sladoled na 20-30 minuta da omekša, i koristite vruću kašiku za lakše vađenje kugli. Preostao sladoled možete čuvati u zamrzivaču.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 2 Prosečna ocena: 2]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.