Zeleni dresing od nane i peršuna

Ovo je recept za pravi prolećni dresing od nane i peršuna, koji možete da jedete uz povrće ili protein po želji. Odlično se slaže sa piletinom, a ukoliko ste vegan, kombinujte ga sa štapićima šargarepe ili celera.

Vreme pripreme: 15 minuta
Količina: 4 procije

Sastojci:
½ šolje vode
1 šolja indijskih oraha
1 šolja peršunovog lišća, sitno seckanog
½ šolje svežih listova nane, sitno seckanih
½ šolje svežih listova mirođije, sitno seckanih
2 kašike vlašca, sitno seckanog
2 kašike soka od limuna + ½ kašičice rendane limunove kore
1 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja
2 kašičice kapra
1 čen belog luka, izgnječen
¼ kašičice soli
prstohvat bibera

Priprema:
1. Pomešajte vodu i indijske orahe u blenderu, te blendirajte dok ne dobijete kremastu smesu.
2. Nakon toga u blender dodajte ostale sastojke i još jednom blendirajte. Ukoliko je smesa previše gusta, dodajte još vode ili ekstradevičanskog maslinovog ulja.
3. Dobijeni dresing servirajte uz povrće po želji.