Čips od jabuka sa cimetom
Jeste li ikada probali čips od jabuka posut cimetom? Iako je potrebno da jabuke pečete 2-3 sata, isplati se upustiti se u ovu avanturu jer je ovaj desert izuzetno ukusan. Poslužite svoje najmlađe ukućane, sigurna sam da će tražiti još.
Vreme pripreme: 2,5 h
Količina: 2 porcije
Sastojci:
2 jabuke, očišćene od koštica i iseckane na tanke kolutove
2 kašičice kokosovog šećera
½ kašičice cimeta + još malo za serviranje
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 80 °C.
2. U posudi pomešajte jabuke tanko seckane na kolutove, kokosov šećer i cimet.
3. Postavite metalnu rešetku unutar tepsije. Položite kriške jabuka na vrh rešetke, razdvajajući ih kako se ne bi preklopile.
4. Pecite jabuke od 2 do 3 sata sa uključenim ventilatorom. Jabuke treba da se osuše, ali da i dalje budu savitljive. S vremena na vreme ih okrenite na drugu stranu. Jabuke će se stvrdnuti kako se budu sušile.
5. Izvadite jabuke iz rerne, te ih pospite cimetom po želji.
6. Poslužite i uživajte.