Čokoladni kolačići sa narom
Kada sam pre nekoliko nedelja objavila recept za ovaj desert na Instagramu, mnogi ljudi su ga napravili i podelili fotografije na društvenim mrežama. Veoma je jednostavan i lak za pripremu, a predivno izgleda! Čokoladni kolačići sa narom se prave od 3 sastojka: crne čokolade, nara i krupne morske soli.
Ako se i vi odlučite da napravite ovaj recept, podelite ga sa svojim prijateljima, jer ćete mnogim domaćicama olakšati potragu za predivnim desertom. Javite mi kako su vam ispali čokoladni kolačići sa narom.
Sastojci:
2 ½ šolje bobica nara
150 g crne čokolade, otopljene
1/2 kašičice krupne morske soli
Priprema:
U tepsiju za mafine pospite po jednu kašičicu nara u 12 modlica. Sipajte rastopljenu crnu čokoladu u kesu za zamrzivač, odsecite joj manji vrh, i počnite je da prelivate preko nara. Dodajte još jedan sloj nara i nakon toga ponovite isti postupak tako da završite sa narom. Po vrhu sipajte vrlo malo krupne morske soli. Tepsiju odložite u frižider da se komadići čokolade stvrdnu, najmanje sat vremena.
Benefiti konzumiranja crne čokolade:
Opredelite se za čokoladu koja sadrži iznad 70% kakaa, zbog toga što ćete moći da iskoristite benefite ova namirnice. Crna čokolada utiče na bolje kongitivne sposobnosti, zdravlje srca, stabilizaciju holesterola, regulaciju krvnog pristiska, a poseduje i antioksidantna svojstva koja utiču na opšte zdravlje, usporavanje starenja i zaštitu od bolesti.
Benefiti konzumiranja nara:
Ovo predivno voće često koristim kao dodatak salatama, kao i različitim desertima poput čia pudiga ili dekoracije veganskih torti. Međutim, čokoladni kolačići sa narom su definitivno jedna od najboljih slatkih recepata koje sam probala. Ukoliko ne jedete često nar, savetujem da ga uvedete u redovnu ishranu, jer pre svega, spada u niskoglikemijske vrste voća – što znači da mogu da ga jedu ljudi koji imaju problem sa insulinskom rezistencijom ili dijabetesom. Osim toga, sadrži antioksidanse, utiče na bolje varenje, štiti od kancera, sadrži vitamin C i utiče na bolje pamćenje i prodnost. Dovoljno razloga da ga svi redovno konzumiramo, zar ne?