Čokoladni mus
Ovaj sirovi veganski čokoladni mus bez šećera je savršen čokoladni desert! Možete prilagoditi gustinu dodavanjem kokosove vode u blender, takođe dodavanjem više tečnosti dobićete izvrstan frape. U svakom slučaju, ovaj desert nije samo ukusan, nego i jednostavan za pravljenje (samo 4 sastojka + začini). Potpuno je pogodan za dijabetičare i osobe koje imaju problema sa kandidom, jer apsolutno nema šećera u njemu!
Sastojci:
1/2 zrelog avokada
1/4 šolje kokosove vode
1 šolja kokosovog brašna
2 kašike sirovog kakao praha
1 kašika tahinija
1/5 šolje zrna kakaa
1 prstohvat cimeta
1 prstohvat morske soli
1 prstohvat vanile u prahu
1/4 kašičice stevije
Semenke suncokreta za dekoraciju
Priprema:
Izblendirajte sve sastojke osim zrna kakaa i semenki suncokreta. Dodajte zrna kakaa na kraju da zadrže hrskavost. Ukrasite sa semenkama suncokreta, malo tahinija i po koje zrno kakaa. Ostavite u frižideru 30 minuta, ako želite veoma gust, dobro ohladite čokoladni mus.