Granola sa bademima
Većina industrijskih glickalica i slatkiša sadrži veštačke zaslađivače, hidrigenizovane biljne masti, veštačke boje i arome i naravno nezaobilazne aditive koje ponekad ne znamo ni da pročitamo. Kao zamenu predstavljam vam domaću granolu. Napravite je sami i dobićete ukusnu, jednostavnu, hrskavu poslasticu sa vama prepoznatljivim i zdravim sastojcima. Granolu možete jesti kao zamenu za ovsenu kašu kako biste obogatili svoj jutarnji doručak.
Sastojci:
2 šolje ovsenih pahuljica
½ šolje iseckanih sirovih badema
¼ šolje sirovog suncokreta
2 kašike javorovog sirupa
1 kašika meda
1½ kašika kokosovog ulja
¼ kašičice ekstrakta vanile
1 prstohvat morske soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 150°C i papirom za pečenje obložite tepsiju. U velikoj činiji izmešajte sve sastojke, najlakše je da to uradite lagano prstima. Prespite sve u tepsiju u taknom sloju i pecite 10-ak min dok ne dobije žutu boju. Gotovu i ohlađenu granolu čuvajte u staklenoj tegli na suvom mestu do 2 nedelje.