Humus od graška i rukole
Rešila sam da ovog proleća eksperimentišem sa graškom! Stoga sam i pored prepoznatljivih ukusa humusa koje najčešće pravim od sočiva i leblebija, isprobala kakvog je ukusa humus od ove sitne, slatkaste, zelene mahunarke. Kombinacija sa peršunovim lišćem, rukolom, limunovim sokom, mladim lukom i drugim sastojcima daje interesantanu aromu. Pročitajte recept u nastavku.
Sastojci:
1 ½ šolje kuvanog graška
3 kašike sitno seckanog peršunovog lišća
3 kašike svežeg soka od limuna
1 kašika sitno seckanog mladog luka
½ čena belog luka
3 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 manja šaka rukole
himalajska so po ukusu
Priprema:
U blender stavite sve sastojke, te blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture. Servirajte humus u činiju, te ga dekorišite crnim susamom. Možete ga konzumirati kao namaz ili dodatak raznim jelima. Rok trajanja je do 3 dana, ukoliko ga čuvate u frižideru.