Jesenja granola
Ova granola ne deluje ukusno i mirisno samo na fotografiji, već je takva i uživo! Dakle, na današnjem meniju nalazi se prava jesenja granola i to, naravno, njena zdravija opcija. Pomešala sam ovsene pahuljice, orahe, bundevine semenke, cimet, prstohvat soli, kokosovo ulje, kokosov šećer i sirovi organski med. Ali, poseban šmek joj pruža pire od bundeve, koji je čini fantastičnim jesenjim desertom. Ukoliko sam vas zainteresovala, recept potražite u nastavku.
Vreme pripreme: 40 minuta
Količina: 18 porcija
Sastojci:
3 šolje ovsenih pahuljica
1 1⁄4 šolje oraha
1⁄3 šolje semenki bundeve
3 kašike kokosovog šećera
prstohvat soli
1 kašičica cimeta
1⁄4 šolje kokosovog ulja
2 kašike organskog sirovog meda
1⁄3 šolje pirea od ISC bundeve (Omekšajte bundevu na pari, te je izblendirajte.)
Priprema:
1. U velikoj posudi pomešajte ovsene pahuljice, orahe, semenke bundeve, kokosov šećer, so i cimet.
2. U manjoj šerpi na umerenoj temperaturi zagrejte kokosovo ulje, med i pire od bundeve. Dodajte suvesastojke, koje ste prethodno pomešali, te sve zajedno mešajte drvenom kašikom.
3. Dobijenu smesu ravnomerno rasporedite u tepsiju, te je pecite u rerni na 180 °C, oko 20-30 minuta.
4. Kad granola porumeni, izvadite je iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.
5. Poslužite i uživajte.