Kaša od heljde i borovnica
Ja sam uvek u potrazi za ukusnim i zdravim doručkom. U to ime, evo sjajnog recepta sa heljdom i borovnicama za predivan početak jutra. 🙂
Sastojci:
2/3 šolje heljde (šolja od 200 ml natopljeno u 300 ml vode)
1 zrela banana
1/2 šolje borovnica
1/4 čaše nezaslađenog bademovog mleka
1 kašičica bademovog putera
1 kašičica čia semenki
1 kašičica javorovog sirupa
Za dekoraciju možete dodati cimet, granolu, orahe, semenke, grožđice, godži bobice i mleveni kakao
Priprema:
Sipajte heljdu u posudu sa vodom i ostavite preko noći da se dobro natopi. Sutradan procedite heljdu i dobro je isperite. Dve trećine heljde sipajte u blender sa bademovim mlekom, dodajte čia semenke, banane, borovnice, bademov puter i javorov sirup. Blendirajte nekoliko minuta dok ne bude kremasto, ali ne potpuno glatko. Zatim smesu sipajte u činijicu/čašu ili šolju i dodajte preostalu heljdu. Dobro promešajte i dekorišite po ukusu. Poslužite i uživajte!