Kaša sa bundevom
Poslednjih nekoliko godina često doručkujem ovsenu kašu. Klasičan recept koji sam dugo koristila izgledao je ovako: ovsene pahuljice, cimet, voda i rendana Granny Smith jabuka. Međutim, moram priznati da mi je ta kombinacija sastojaka dosadila, te sam odlučila da isprobam nešto nesvakidašnje. Rezultat mi se dopao, i pred vama je odličan recept gde sam kombinovala pahuljice sa pirinčanim mlekom i ISC rendanom bundevom. Ne sumnjam da će se i vama dopasti ukus! Ovako izgleda kaša sa bundevom po mom receptu.
Sastojci:
1 šaka Iceberg Salat Centar rendane bundeve
1 kašičica vanila ekstrakta
2 dl pirinčanog mleka
1 kašičica cejlonskog cimeta
6 kašika ovsenih pahuljica
1 kašičica sirovog meda
1 kašičica kakaa
Priprema:
Izblendirati ISC bundevu i pirinčano mleko, a potom smesu uliti u manju šerpu. Dodati ovsene pahuljice, cimet i vanila ekstrakt, pa kuvati nekoliko minuta kako bi se kaša zgusnula. Servirati kašu u činiju, a na vrh staviti med i kakao.