Kinoa rižoto sa pečurkama
Nešto drugačije! 🙂 Kinoa rižoto sa pečurkama predstavlja ukusno i brzo jelo, koje možete servirati uz omiljenu svežu salatu, blanširano povrće ili kuvano na pari. Poseban šmek receptu daje sitno seckana paprika, kao i peršunovo lišće. Uživajte!
Sastojci:
1 šolja kuvane kinoe
12 šampinjona, seckanih na listiće
1 crvena paprika, seckana na kockice
2 šake rendane šargarepe
3 kašike peršunovog lišća, sitno seckanog
1 manja glavica crvenog luka
1 kašika susamovog ulja
so i biber po ukusu
Priprema:
Prepoloviti glavicu crvenog luka, a potom je iseći na polumesec. Odvojiti sa strane nekoliko komada koje ćete kasnije poslužiti preko gotovog rižota. U šerpi zagrejati susamovo ulje, te propržiti luk. Nakon jednog minuta, dodati crvenu papriku i rendanu šargarepu, i dinstati nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Potom, u šerpu dodati šampinjone i poklopljeno dinstati oko 5 minuta. Tome dodati kinou, peršunovo lišće, so i biber. Rižoto servirajte uz nekoliko komadića crvenog luka.