Kokos šlag krem
Ovonedeljni predlog je brza i jednostavna bezglutenska poslastica- kokos šlag krem. Osim što je ukusan, kokos šlag krem je veoma zdrav, jer sadrži minerale koji su neophodni za pravilno funkcionisanje organizma, a ne sadrži laktozu. U receptu se koristi fruktoza. Možete ga jesti samostalno, ili ga koristiti kao toping nekom vašem desertu, napitku ili kolaču.
Sastojci:
35 ml punomasnog kokosovog mleka
10 g – 30g fruktoze
½ kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Preko noći ohladiti kokosov krem ili mleko u frižideru. Sutradan, pre početka pravljenja šlaga, ohladiti posudu 10min. Sa mikserom izmiksati krem ili mleko ½ min, a zatim dodati vanilu i fruktozu, i miksati još oko 1min. Količinu fruktoze prilagoditi prema ukusu. Gotov šlag konzumirati odmah, ili ostaviti u frižider.
Napomena: Ako se kokosovo mleko nije dovoljno učvrstilo u frižideru, dodajte 1-4 kašike tapioka brašna.