Kolač od ovsenih pahuljica sa pistaćima
Ovsene pahuljice su iz raja izašle! Možete ih koristiti za pravljenje svega i svačega, ne samo za ovsenu kašu. Kombinujte ih sa pistaćima i kokosom, pa ćete kao rezultat dobiti slatke kolačiće bez trunke industrijskog šećera. Isprobajte!
Vreme pripreme: 25 min.
Količina: 12 porcija
Sastojci:
1 šolja sirovih pistaća, očišćenih + 1 šaka za toping
1 šolja ovsenih pahuljica
½ kašičice soli
4 kašike agave sirupa
2 kašike organskog meda
2 kašike maslinovog ulja
⅓ šolje nezaslađenih sušenih kokosovih listića
Sastojci za serviranje:
sušeni kokosovi listići ili kokosov protein
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 °C i tepsiju obložite papirom za pečenje.
2. U procesor za hranu sa oštrim nožem stavite pistaće, ovsene pahuljice i so, te miksajte oko 30 sekundi, odnosno dok smesa ne počne da se formira.
3. Dok procesor još radi dodajte agava sirup, kašiku meda i maslinovo ulje, te miksajte dok se ne stvori mrvičasto, gotovo mokro testo.
4. Testo ravnomerno rasporedite u tepsiju i preko njega sipajte sušene kokosove listiće i šaku pistaća i prelijte preostalom kašikom meda. Pecite 10 do 12 minuta dok kokos ne poprimi zlatno-braon boju, a testo se ne stvrdne, ali ne previše.
5. Ostavite da se ohladi, te ga pažljivo izvadite iz tepsije.
6. Isecite ga na kvadrate i pospite sušenim kokosovim listićima ili kokosovim proteinom po želji. 7. Poslužite i uživajte.