fbpx

FEBRUARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 24-28.2.

Kremasti rižoto sa dinstanim prolećnim povrćem

Na korak smo od proleća! Budući da ćemo u narednim danima promena godišnjeg doba doneti mnogo širi izbor ukusnih i zdravih namirnica u odnosu na zimu, potrudila sam se da vam pripremim recept koji obiluje sezonskom hranom bogatom brojnim nutrijetnima. U pitanju je kremasti rižoto sa dinstanim prolećnim povrćem, poput graška, mladog luka i rotkvica. Ne samo da će vas ovo jelo zasititi, nego će vam i obezbediti potrebnu energiju i OJAČATI IMUNITET.

Sastojci:
1 šolja bujona od povrća
1 kašika susamovog ulja
1 čen belog luka, izgnječen
2 šolja integralnog pirinča, prethodno skuvanog
1 šolja graška, kuvanog
1 kašičica karija
2 kašike sitno seckanog mladog luka
1 šolja rotkvica, seckanih na listiće
1 kašika limunovog soka
1⁄2 kašičice crnog bibera
prstohvat himalajske soli

Priprema:
Prodinstati beli luk na zagrejanom susamovom ulju, te nakon minut dodati skuvani i proceđeni integralni pirinač. Dodati 1 šolju bujona od povrća, 1 šolju kuvanog graška, 1 kašičicu karija, 1 kašiku limunovog soka, biber i so po ukusu. Često mešati i ostaviti da se dinsta dok pirinač ne upije bujon. Pripremiti činiju u kojoj ćete servirati rižoto, te nakon što ga prespete, dekorišite ga rotkvicama i mladim lukom.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 2 Prosečna ocena: 5]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.