Kremasti rižoto sa dinstanim prolećnim povrćem
Na korak smo od proleća! Budući da ćemo u narednim danima promena godišnjeg doba doneti mnogo širi izbor ukusnih i zdravih namirnica u odnosu na zimu, potrudila sam se da vam pripremim recept koji obiluje sezonskom hranom bogatom brojnim nutrijetnima. U pitanju je kremasti rižoto sa dinstanim prolećnim povrćem, poput graška, mladog luka i rotkvica. Ne samo da će vas ovo jelo zasititi, nego će vam i obezbediti potrebnu energiju i OJAČATI IMUNITET.
Sastojci:
1 šolja bujona od povrća
1 kašika susamovog ulja
1 čen belog luka, izgnječen
2 šolja integralnog pirinča, prethodno skuvanog
1 šolja graška, kuvanog
1 kašičica karija
2 kašike sitno seckanog mladog luka
1 šolja rotkvica, seckanih na listiće
1 kašika limunovog soka
1⁄2 kašičice crnog bibera
prstohvat himalajske soli
Priprema:
Prodinstati beli luk na zagrejanom susamovom ulju, te nakon minut dodati skuvani i proceđeni integralni pirinač. Dodati 1 šolju bujona od povrća, 1 šolju kuvanog graška, 1 kašičicu karija, 1 kašiku limunovog soka, biber i so po ukusu. Često mešati i ostaviti da se dinsta dok pirinač ne upije bujon. Pripremiti činiju u kojoj ćete servirati rižoto, te nakon što ga prespete, dekorišite ga rotkvicama i mladim lukom.