fbpx

FEBRUARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 24-28.2.

Letnje avokado rolnice

Sveže rolnice su jedno od mojih omiljenih jela tokom leta, kada su temperature visoke. Obožavam da u pirinčane listiće zamotam sveže povrće, voće i začinsko bilje u kombinaciji sa pirinčanim nudlama i kikiriki puterom. Pravo letnje osveženje! Isprobajte!

Sastojci:
½ šolje pirinačanih nudli
4 pirinčana listića za rolnice
½ kašičice ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 kašika svetlog susamovog ulja
1 šolja vrganja, svežih ili sušenih
½ kašičice soja sosa
nekoliko svežih listova bosiljka i nane
½ avokada, iseckanog na kriške
1 šolja ISC rukole
kikiriki puter za umakanje

Priprema:
Skuvajte pirinačane nudle po uputstvu sa pakovanja. Nakon toga, zagrejte susamovo ulje u tiganju i prodinstajte pečurke na umerenoj temperaturi dok ne porumene i omekšaju, oko 5 minuta. Prelijte ih soja sosom, te ostavite sa strane da se ohlade. Potopite pirinčane listiće u toplu vodu na 5 sekundi. Nakon toga ih stavite na suvu, čistu kuhinjsku krpu. Na sredinu pirinčanog listića stavite nudle, pečurke, avokado, sveže začinsko bilje i rukolu. Zamotajte ih i urolajte. Servirajte ih sa kikiriki puterom za umakanje.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.