fbpx

FEBRUARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 24-28.2.

Miso supa

Često govorim o makrobiotici i koliko je ovaj režim uticao na moju ishranu. Preporučujem vam miso supu. Ako je niste probali, možete koristiti recept ispod ili odabrati da ga naručite u japanskim restoranima, tj. na mestima gde se pravi suši.

Sastojci za 4 osobe:
4 cm osušene morske alge vakame
1 suva ili sveža gljiva šitake
1 luk, sitno seckani
1 šolja kukuruza šećerca
1 šolja brokolija
4 šolje vode
3-4 kašike miso paste
½ šake peršuna, sitno seckanog

Priprema:
Operite alge hladnom vodom i ostavite da upiju vodu 3 do 5 minuta, a zatim ih isecite na komade od 5 mm. Učinite isto sa šitake gljivaom (natopite ih, a zatim sitno iseckajte), ako koristite sušene. Zatim sve zajedno sa povrćem stavite u šerpu i dodajte vodu. Nakon što voda provri, smanjite toplotu i ostavite da se supa kuva još 10-12 minuta. U posebnoj posudi razblažite miso pastu sa malo vode. Nakon što se miso potpuno rastopi, dodajte ga u šerpu (u supu), ali pazite da voda ne proključa. Skinite supu sa šporeta i poslužite.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 3 Prosečna ocena: 3.7]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.