Ovsena kaša sa borovnicama
Postoji niz prednosti zbog kojih je dobro jesti ovsenu kašu sa borovnicama koja je bogata hranjivim elementima, mineralima i vitaminima. Dokazano je da ovsena kaša reguliše i štiti funkciju creva, jača mišićnu i koštanu strukturu, i snižava nivo lošeg holesterola u krvi. Posebno se preporučuje sportistima jer dugo zadržava osećaj sitosti orgnizma bez prevelikh opterećenja na digestivni trakt. Moj omiljeni doručak je ovsena kaša. Baš ovaj recept sa borovnicama, koje su bogate antioksidansima, je idealan za predivno letnje jutro.
Sastojci:
6 kašika ovsenih pahuljica
2 dl nezaslađenog bademovog ili pirinčanog mleka
1 kašika agava sirupa
1 kašičica cimeta
1 kašičica kakaoa
½ šolje zamrznutih borovnica
Priprema:
U činiji sjedinite ovsene pahuljice, biljno mleko, agava sirup, cimet, kakao i borovnice. Pokrijte činiju i ostavite u frižideru da odstoji preko noći ili najmanje dva sata. Uživajte!