Potaž od spanaća
U ovim hladnim danima ništa me ne može obradovati više od ukusnog obroka za koji znam da će mi zagrejati telo. U tom slučaju potaži su uvek moj prvi izbor. Jedan od omiljenih mi je potaž od spanaća, budući da je ovo povrće izuzetno ukusno, ali i bogato brojnim anitoksidansima, koji čuvaju ćelije od oštećenja slobodnih radikala.
Količina: 4 porcije
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 crveni luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, izgnječena
2 manja krompira, iseckana na kockice
1 štap celera
1 ½ šolja ISC spanaća
sok od pola limuna
so i biber po ukusu
Priprema:
Na zagrejanom maslinovom ulju u šerpi prodinstajte crveni i beli luk. Nakon što luk omekša, dodajte kockice krompira, te ih prelijte sa 1 ½ litar vode. Kuvajte krompir 15 minuta, a potom dodajte 1 štap celera iseckan na kockice. Nastavite da kuvate još 10 minuta, te dodajte spanać, so i biber. Nakon nekoliko minuta, sklonite sa ringle. Pomoću ručnog blendera izblendirajte supu sa povrćem, dodajte limunov sok i ukoliko je potrebno, još soli i bibera. Za dekoraciju prilikom serviranja preko potaža dodajte sitno seckani mladi luk i crvenu tucanu papriku. Prijatno!