Rolnice od grilovanih tikvica
Napravite rolnice od grilovanih tikvica i uživajte u slasnim zalogajima. 🙂 Ovo je fantastična bezglutenska varijanta rolnica koju možete puniti različitim povrćem ili različitim vrstama sira i namaza. Ja sam se opredelila za baby spanać i tofu.
Sastojci:
3 manje tikvice, isečene uzdužno debljine oko 3-4 mm
3 kašike maslinovog ulja
⅛ kašičice himalajske soli (dodati još po želji)
prstohvat mlevenog crnog bibera
50 g tofu sira sa mirođijom ili nekog drugog po vašem izboru
1 kašika svežeg peršuna, istno naseckanog
½ kašičice limunovog soka
2 šolje baby spanaća
⅓ šolje svežih listova bosiljka
Priprema:
Ogulite tikvice i isecite na uzdužne trake. Od svake trake napravite rolnicu, koju ćete potom premazati maslinovim uljem, a zatim začiniti biberom i solju. Pecite ih u rerni na umerenoj temperaturi, po 4 minute sa svake strane, ili u tiganju ukoliko vam je tako lakše. Možete ih pripremiti i dan ranije i ostaviti u frižideru.
U manjoj posudi pomešajte tofu sir, peršunovo lišće i limunov sok. Zatim ½ do 1 kašičiče dobijene mešavine stavite na svaku rolnicu od tikvice, a preko toga stavite par listova baby spanaća i jedan list svežeg bosiljka. Urolajte tikvice jednu po jednu. Prijatno!