Salata od kelja i nara
Evo jedne ukusne salate od kelja i nara, koju možete jesti i sledećeg dana nakon što je napravite, jer će i dalje biti sveža i hrskava! Ovo sjajno povrće sadrži brojne minerale i vitamine, pojačava funkciju disajnih puteva i jača imunitet.
Sastojci:
1 šaka kelja, seckan na tračice
2 šargarepe, seckane na kockice
1 šaka semenki bundeve, prethodno pečenih
1 šaka semenki suncokreta, prethodno pečenih
1 nar
3 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 kašika limunovog soka
so i biber po ukusu
Priprema:
U šolji pomešajte ulje, limunov sok, so i biber. U veću činiju stavite seckani kelj, šargarepu i semenke. Prelijte dresing preko salate, te sve sastojke mešajte rukama, otprilike 2 minuta, kako bi omekšala vlakna kelja. Ukoliko je potrebno dodajte još malo ekstradevičanskog maslinovog ulja, soli i bibera. Pospite bobice nara preko salate, a zatim još jednom sve promešajte. Poslužite i uživajte!