Salata sa kinoom i leblebijom
Obrok salata sa kinoom i leblebijom od koje ćete duže vremena ostati siti. 🙂 U receptu sam kombinovala dve vrste ulja, biljne proteine leblebiju, kinou i tofu sir, uz dodatak rukole, rotkvica, oraha i začina. Ovo je predlog jela koje možete napraviti za 2 dana, kako biste uštedeli na vremenu. U tom slučaju bitno je da preliv dodate neposredno pred konzumiranje. Uživajte!
Sastojci:
Za preliv od limuna i orahovog ulja:
2 kašike ulja od oraha
1 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja
sok od 1 limuna
1 čen belog luka, izgnječen
1 kašičica sirovog organskog meda ili agava sirupa
prstohvat himalajske soli
prstohvat mlevenog crnog bibera
Za salatu:
2 šolje rukole
1 čen belog luka, izgnječenog
1 šolja kuvane kinoe
¾ šolje kuvane leblebije
3-4 rotkvice
¼ šolja seckanih oraha
1 kašika sveže mirođije
1 kašika svežeg bosiljka
¼ šolje tofu sira sa mirođijom
prstohvat himalajske soli
prstohvat mlevenog crnog bibera
Priprema:
Kako biste napravili preliv pomešajte gore pomenute sastojke i odložite ih sa strane. Potom u velikoj posudi sjedinite rukolu, beli luk, kinou i leblebiju. Tome dodajte rotkvice, orahe, mirođiju, bosiljak i tofu, pa sve prelijte napravljenim prelivom. Ako je potrebno dodajte još soli i bibera.