fbpx

DECEMBARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 23-27.12.

Sirova heljda sa smokvama

Musli od svežih ili suvih smokava, krastavaca, đumbira i heljde sa kremom od limuna! Sigurno vam ova kombinacija zvuči luckasto, ali se nećete pokajati ako isprobate recept. 🙂 Ne treba vam ulje, priprema se pomoću vode. Može biti servirano kao slatki doručak ili desert. Uživajte!

Sastojci:
½ šolje sirove heljde
1 ½ šolje filtrirane vode za potapanje heljde
½ kašičice svežeg izrendanog đumbira
½ šolje indijskog oraha, potopljenog preko noći u vodi
½ šolje filtrirane vode
sok od pola limuna
1 kašičica izrendane kore limuna
2 kašičice agave sirupa
4 veće sveže smokvi ili 8 suvih, seckanih na kockice (umesto smokvi, možete bilo koje sveže voće)
1/2 krastavca, seckanog na kockice

Priprema:
Stavite heljdu u ¾ šolje filtrirane vode i ostavite je potopljenu preko noći. Potom heljdu dobro oprati. U istu činiju dodati svež đumbir, sok i izrendanu koru limuna. Ostaviti činiju sa strane i početi pripremati krem.

Krem od limuna:
Ubaciti u blender prethodno natopljeni indijski orah, ½ šolje filtrirane vode, sok od limuna i agave sirup ili neki drugi prirodni zaslađivač. Dobro izmešati sastojke sve dok krem ne postane gladak kao šlag, a potom krem servirati u manju činiju. Servirati iseckane smokve, krastavac i heljdu, a preko toga preliti krem od limuna.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 1 Prosečna ocena: 5]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.