Super kelj salata
Ako želite da budete zdravi, ne biste trebali da izbegavate zeleno lisnato povrće. Kelj je jedan od najhranljivijih vrsta, jer je odličan izvor kalcijuma, magnezijuma, vitamina K, A, C, biljnih vlakana, gvožđa, folata, aminokiselina, antioksidanasa, flavonoida i luteina. Lako ga je pripremiti, a ovo je jedan od najukusnijih predloga koji će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
1 glavica sirovog kelja
2 izrendane šargarepe
1/4 šolje crnog luka
1/2 šolje brusnice
1/2 šolje suncokretovih semenki
Preliv:
2 kašike balzamiko sirćeta
2 kašike meda
6 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Izmešajte sve sastojke, gnječeći kelj rukama minimum 3 minuta. Na taj način, kelj će omekšati i postaće mnogo lakši za varenje zbog omekšavanja biljnih vlakana. Prijatno!