Superfood sirova veganska čokoladna torta
Ako ste ikad posumnjali da zdrave veganske torte nisu jednako ukusne kao tradicionalne, preporučujem vam da isprobate sledeći recept. Garantujem da će se dopasti i najvećim ljubiteljima dobrih slatkiša!
Sastojci za koru torte:
3/4 šolje kakao praha
3/4 šolje bademovog brašna
1/2 šolje javorovog sirupa
1/4 šolje kokosovog ulja
prstohvat soli
Priprema:
Izmešati sastojke mikserom ili drvenom kašikom dok se smesa ne pretvori u testo. Nakon toga testo staviti u okruglu tepsiju (u kojoj želite da servirate tortu.) Prekriti plastificiranom folijom i ostaviti u frižideru da se hladi 1h.
Sastojci za fil:
2 šolje kakao praha
2 šolje javorovog sirupa
1 šolja kokosovog ulja
Priprema:
Izmešati sastojke u blenderu dok ne postanu potpuno glatki. Potom sipajte fil preko kore i ostavite u frižideru da se hladi 3h.
Sastojci za šlag:
1 šolja indijskih oraha, prethodno potopljenih u vodi minimum 4 sata
1 šolja kokosovog brašna
1/2 šolje vode
1/2 šoje javorovog sirupa
2 kašike vanila ekstrakta
1/4 kašičice soli
Priprema:
Izmešajte sve sastojke u blenderu dok smesa ne postane kremasta kao šlag. Ostavite da odsoji u frižideru minimum 2 sata ili više. Pre serviranja sipajte šlag preko čokoladne torte i uživajte u nevernovatnom ukusu. *Ukoliko ne možete da nabavite javorov sirup možete kupiti agave, pirinčani ili ječmeni slad.