Veganska Alfredo pasta
Šta mislite šta je baza veganske varijante ovog svetski poznatog sosa pod nazivom ALFREDO? Pa naravno, nezamenjivi indijski orasi. Recept je u nastavku… Uživajte!
Sastojci za veganski Alfredo:
1 ¼ šolje sirovih indijskih oraha (potopljenih nekoliko sati ili kuvanih 15 minuta)
3 kašike nutritivnog kvasca
1 čen belog luka, izgnječen
½ kašičice soli
1-2 kašike veganskog parmezana (nađite recept na mom sajtu)
1 šolja nezaslađenog bademovog mleka (plus još malo ako je potrebno)
250 g bezglutenske paste po izboru
Sastojci za serviranje:
1 kašičica miksa svežeg peršunovog lišća i korijandera
nekoliko proprženih čeri paradajza
Priprema:
1. Prethodno potopljene ili kuvane indijske orahe procedite i stavite u blender.
2. U blender dodajte nutritivni kvasac, beli luk, so, veganski parmezan i 1 šolju nezaslađenog mleka od badema.
3. Sve sastojke blendirajte dok ne dobijete glatku i kremastu smesu. Probajte, te dodajte još začina i bademovog mleka po potrebi.
4. Skuvajte bezglutensku testeninu prema uputstvima na pakovanju.
5. Pastu prelijte dobijenim prelivom.
6. Poslužite sa miksom peršunovog lišća i korijandera i proprženim čeri paradajzom, te uživajte.