fbpx

FEBRUARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 24-28.2.

Veganska pasta

Paste su većini ljudi omiljeni obrok, a posebno su pogodne jer se mogu jesti u toku bilo kog godišnjeg doba. Bilo da ste vegetarijanac, vegan ili pokušavate da jedete manje obroka bez mesa, ukusna zdrava veganska pasta predstavlja odličan izbor za ručak ili večeru. Umak korišćen u receptu se ne sastoji od mlečnih proizvoda, već od paradajza i različitog povrća, a umesto bele testenine možete skuvati integralnu ili bezglutensku.

Sastojci:
150 g integralne testenine po osobi
1 šolja seckanih pečenih oraha
3 šolje brokolija
1 ½ šolja kuvanog zelenog sočiva
1 iseckana paprika babura
1 kašika kuzu praha razblaženog u 1 dl vode
1 ½ šolja paradajz soka
3 kašike maslinovog ulja + 1 kašika maslinovog ulja
1 čen belog luka, izgnječenog
1 ½ kašičica kima
1 kašika čilija u prahu
2-4 kašike vode

Priprema:
U odvojenim šerpama kuvati integralnu testeninu i zeleno sočivo prema upustvima sa pakovanja. U velikom tiganju na srednjoj temperaturi ispecite iseckane orahe, uz često mešanje, od 5-8 minuta. Kada orasi porumene, dodajte im mleveni beli luk i mešajte oko 30 sekundi. Posebno propržite brokoli na srednje jakoj vatri sa 1 kašikom maslinovog ulja oko 2 minuta. Dodajte iseckanu papriku i dinstajte još 2 do 3 minuta, dok paprika ne omekša. U tiganj sa orasima i belim lukom dodajte paradajz sok, kuzu, maslinovo ulje, kim, čili i 2 kašike vode. Kuvati zajedno 3 minuta. Zatim dodajte brokoli, papriku, zeleno sočivo i testeninu, i kuvajte još nekoliko minuta zajedno uz često mešanje. Napomena: Ako je sos previše gust dodati preostale 2 kašike vode.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.