Veganski cheesecake
Mnogima omiljeni kolač – cheesecake, možete napraviti i u veganskoj varijanti. Garantujem da će vam se dopasti! Isprobajte ovaj recept za veganski cheesecake i javite mi utiske.
Sastojci:
Kora:
1 šolja urmi
1 šolja ovsenih pahuljica
½ šolje kokosovog brašna
Fil:
2 ½ šolje sirovog indijskog oraha
1 šolja smrznutih malina
⅓ šolje sirupa od javora ili pirinačanog slada
½ šolje kokosove vode
2 kašike soka od limuna
2 kašike kokosovog ulja
½ kašičice ekstrakta vanile
Čokoladni preliv:
1 šolja izlomljene crne čokolade
¼ šolje + 2-3 kašike po potrebi mleka od badema
½ šolje smrznutih malina
Priprema:
Za ovaj recept će vam trebati blender, okrugla tepsija razmere 28 cm i papir za pečenje. Potopiti indijski orah preko noći u vodi. Potopiti urme u toploj vodi 10 minuta. Izblendirati sve sastojke za koru. U okruglu tepsiju staviti papir za pečenje, a potom iz blendera sipati koru u tepsiju. Izravnati koru i tepsiju staviti u zamrzivač. Izblendirati indijski orah, javorov sirup, kokosovu vodu, sok od limuna i ekstrakt vanile dok ne postane glatka smesa, pa dodati maline i promešati kašikom (pažljivo da ne izgnječite maline). Sipati fil na vrh kore i ostaviti u zamrzivaču 6 sati.
Za pripremu čokoladnog preliva, u šerpu staviti čokoladu, mleko od badema i mešati dok se čokolada ne istopi. Dobijeni čokoladni preliv preliti preko vrha torte i izravnati ga kašikom. Preko preliva posuti maline i ostaviti tortu u zamrzivaču preko noći. Sutradan pažljivo izvaditi tortu iz tepsije i ostaviti je da se odmrzne oko sat vremena, a potom poslužiti. Uživajte!
Šolja za merenje sastojaka u receptu je od 2 dl.