Veganski krem sir
Veoma ukusan veganski krem sir, jednostavan za pripremu. Možete ga mazati na tost ili ga pomešati sa testeninom.
Sastojci:
250 g indijskog oraha
2 kašike hranljivog kvasca
sok od 1 limuna
1 kašika iseckanog crnog luka ili vlašca
Priprema:
Stavite indijski orah u veliku posudu i prelijte sa vodom. Pokrijte posudu i ostavite da upije preko noći ili barem 4 sata. Ocedite i isperite indijski orah, stavite sve u blender i dodajte hranljivi kvasac, sok od limuna, ½ kašičice soli i 1 kašika vode. Blendirajte do veoma glatke teksture, oko 5 minuta. Možda će biti potrebno da se zaustavi blendiranje, i da sa stranica blendera sastružete smesu kašikom kako bi se sva smesa ravnomerno izbledirala. Prebaciti izblendirani indijski orah u posudu ili činiju i pomešati sa vlašcem, ukoliko želite da ga koristite. Poklopite i držite u frižideru 1 sat dok se ne učvrsti. Krem sir u frižideru ima rok trajanja 3-4 dana. Prijatno.