Veganski mix sa pasuljem
Veganski mix sa pasuljem je savršen izbor za ručak ili večeru! Super stvar je što možete da ga ponesete gde god da idete, a naručito je praktičan za one koji rade i nemaju vremena da idu na duže pauze za ručak. Ovaj recept je izuzetno bogat proteinima iz pasulja i kinoe. Sadrži dobre masti i bezglutenski je obrok.
Sastojci:
2 šolje vode
1 šolje bele kinoe
3 kašike mlevenog lanenog semena
2 cherry paradajza, prepolovljena
4 kašike kukuruza šećerca
1 narandžasta paprika, seckana na kockice
2 konzerve crnog pasulja, isceđenog i ispranog
1 crveni luk, seckanog na kockice
1/2 veze peršunovog lišća, seckanog na sitno
1 kašika iseckane ljute paprike
sok od 3-4 limete
1 veliki avokado, seckan na kriške
so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte 4 šolje vode sve do ključanja. Dodajte kinou i malo morske soli, prekrite posudu sve dok voda ne upije, oko 15 minuta. Sklonite sa vatre i držite pokrivenu posudu dok pripremate ostale sastojke. Za to vreme iseckajte crveni luk i sipajte ga u činiju. Dodajte sok od limete i morsku so. U činiju dodajte i ostalo povrće paradajz, papriku, kukuruz, peršun i ljutu papriku. Predlažem vam da probate i prilagodite preliv od limete dodavajući so i biber po potrebi i prema ukusu. Potom preko kinoe pospite laneno seme i lagano promešajte, dodajte crni pasulj i sjedinite sa povrćem. Sve dobro promešajte. Servirajte u velikoj činiji sa nekoliko kriški svežeg avokada na vrhu. Prijatno!