Veganski parfe od bundeve sa cimetom
Dok još uvek možete da nabavite bundevu, iskoristite je za odličan desert. Veganski parfe od bundeve sa cimetom napravićete za 20 minuta, a poješćete ga još brže, to vam garantujem. Indijski orasi pružiće mu potrebnu gustinu, a med potrebnu slatkoću. Uživajte!
Vreme pripreme: 20 minuta pripreme i 4-6 sati hlađenja
Količina: 4 porcije
Sastojci za parfe od bundeve:
1 šolja pirea od bundeve (Dobija se pasiranjem bundeve skuvane na pari.)
½ šolje sirovog indijskog oraha
½ šolje nezaslađenog kokosovog mleka
¼ šolje organskog meda
1 ½ kašičica cimeta
1 ½ kašičica ekstrakta vanile
prstohvat soli
Sastojci za serviranje:
seckani orasi
kokosov krem-šlag
Priprema:
1. Pomešajte sve sastojke za parfe i blendirajte ih dok ne dobijete smesu glatke teksture. Dobijenu smesu ostavite sa strane da se ohladi 4-6 sati ili preko noći.
2. Ravnomerno sipajte parfe u činije, pospite orasima i na vrh dodajte kokosov krem-šlag.
3. Uživajte.