5 aplikacija za zdravlje u 2022. godini

Wellness industrija doživela je ogroman procvat poslednjih godina. Sve je više ljudi koji novac ulažu u proizvode, usluge i iskustva, koji za cilj imaju poboljšanje zdravlja i blagostanja. Upravo ovih pet aplikacija vam mogu pomoći da promenite životne navike, te pratite svoj napredak.

Aplikacije za zdraviji život

1. Cronometer

Prva na listi nalazi se aplikacija Cronometar, koja predstavlja najprecizniju, sveobuhvatnu aplikaciju za praćenje dnevnika ishrane. Za razliku od drugih slilčnih apilkacija na tržištu, ova sadrži proverene podatke. Pomoću nje možete da beležite sve što pojedete u danu, te da pratite koliko i koje makro i mikronutrijenate ste uneli u organizam – u aplikaciji postoji baza od 82 makro i mikronutrijenta. Osim toga, imate mogućnost da kreirate recepte i planove za vežbanje u skladu sa svojim merama i potrebama. Možete da postavite ciljeve u kontekstu telesne mase, te da pratite svoj napredak.

2. Sleep Cycle

Aplikacija Sleep Cycle služi za praćenje kvaliteta spavanja, te vam pomaže da poboljšate zdravlje kroz bolji san. Funkcioniše tako da prati cikluse spavanja slušajući zvukove koje ispuštate tokom sna. Pomoću algoritma, koji se neprestano razvija, analizira te zvukove, predstavlja vam rezultate analiza kroz jednistvene podatke i grafikone, te vam u skladu sa njima predlaže na koji način možete da poboljšate kvalitet spavanja. Adekvatan san poboljšava funkcije mozga, smanjuje rizik za nastanak brojnih ozbiljnih oboljenja poput dijabetesa, te jača imunološki sistem.

3. Ten Percent Happier

Naučite da meditirate od svetski poznatih, vrhunskih stručnjaka za meditaciju i to pomoću apilkacije Ten Percent Happier. Putem nje imate priliku da savladate praktična učenja o ovoj tehnici. Budući da se nalazi na telefonu, možete je poneti svuda sa sobom, te meditirati u svakoj situaciji. Takođe, sadrži podkast koji nudi trikove i savete kako da budete srećniji i ispunjenjiji, te kako da ublažite simptome svakodnevnog stresa.

4. Daylio Journal

Aplikacija Daylio Journal vam omogućava da pratite svoje raspoloženje, aktivnosti, navike i ciljeve, kako biste održavali optimalno zdravlje, ali i identifikovali ponavljajuće obrasce ponašanja, koji vam stoje kao prepreka na putu ka ciljevima. Pomoću nje uspećete da steknete novu perspektivu o svom svakodnevnom raspoloženju, mislima i ponašanju sa ciljem da ublažilte anksioznost i povećate osecaj zadovoljstva. Kroz nju možete da kreirate dnevne, nedeljne ili mesečne ciljeve, te da se motivišete.

5. Flo

Flo je aplikacija koju samo žene mogu da koriste, jer služi za praćenje mentstrualnog ciklusa, ovulacije i hormonskih promena tokom ciklusa. Praćenjem više od 70 telesnih signala, kao što su grčevi, obim mensturalnog krvarenja, glavobolje i još mnogo toga (vrednosti za ove parametre unosite u aplikaciju), aplikacija može da predvidi kada će nastupiti naredni ciklus, te u kojem periodu meseca se odvija ovulacija. Ovo je odličan alat za sve žene koje planiraju trudnoću, jer, osim informacije o plodnim danima, svakodnevno dobijate stručni sadržaj, koji vam može pomoći da bolje vodite trudnoću.