Moja nega kože pre spavanja

Pravilna nega kože važna je ne samo zbog toga kako koža izgleda sada, već i zbog stanja u kakvom će biti u godinama koje predstoje. Više puta sam pisala o tome koliko balansirana ishrana ima uticaj na stanje kože, kao i o svojoj dnevnoj rutini nege, a u ovom blogu vam objašnjavam kako izgleda moja nega kože pre spavanja.

Nega kože pre spavanja je od velikog značaja, budući da je i koži potreban odmor i predah. Evo nekoliko koraka koje nikada ne preskačem, ma koliko da sam umorna.

Obavezno skidam šminku pre spavanja

Nikada ne idem na spavanje pre nego što skinem šminku. Naime, ukoliko ne uklonite šminku pre spavanja, velika je verovatnoća da ćete iziritirati oči i ujutru se probuditi natečeni, sa tamnim kolutovima u toj regiji. Osim toga, šminka koja se ne skine nakon određenog vremena, može da uđe u pore, izazove iritaciju, u nekim slučajevima, čak i upalu kože. Uglavnom za skidanje šminke koristim gel kojim perem lice, ali i micelarnu vodu.

Koristim i sredstvo za čišćenje kože lica

Nakon što skinem šminku i umijem lice, obavezno kožu još jednom očistim sredstvom, koje je namenjeno isključivo uklanjanju nečistoća sa kože. U pitanju je obično tonik na biljnoj bazi, što i vama savetujem da potražite. Uvek birajte blage i prirodne proizvode, koji ne sadrže veštačke susptance poput ksenoestrogena. Ovim preparatima uklonićete prljavštinu i bakterije sa lica, a na taj način možete da sprečite pojavu akni, bubuljica i drugih nepravilnosti na koži.

Nakon toga nanosim hidratantnu kremu

Moja nega kože pre spavanja podrazumeva i hidratantnu kremu. Naime, koristim univerzalnu hidrirajuću rescue kremu brenda Yass Essenital, koju vam toplo preporučujem. U pitanju je veganska i 100% prirodna krema, koja sadrži vitamine C i E. Vitamin C stimuliše proizvodnju elastina i kolagena u koži, te ujednačava ten. Vitamin E štiti od slobodnih radikala, te stimuliše obnavljanje ćelija kože. Naročito je važno da redovno nanosite hidritatnu kremu ako vam je koža suva, kako se stanje kože ne bi pogoršalo.