Moja tri omiljena restorana u Beogradu

Iako je Beograd poznatiji po restoranima koji nude tradicionalnu srpsku kuhinju i obilje masne, prerađene hrane, postoji mnogo onih koji služe zdrave obroke. Shodno tome, odlučila sam da vam preporučim moja tri omiljena restorana u Beogradu, u kojima možete da se hranite zdravo.

Bemata

Fantastičan organski meni pronaći ćete u restoranu Bemata (Uroša Martinovića 8), u koji obožavam da odlazim, naročito sa prijateljima. Način na koji pripremaju i serviraju ukusne obroke će vas oduševiti. Ukoliko ste ljubitelj mesa, ne brinite, u jelovniku restorana pronaći ćete i ponešto za sebe. Omiljena jela ovog restorana su mi pileći burgeri, losos, potaži dana koji su uvek posni, kao i brojne veganske torte.

Oliva

U moja tri omiljena restorana u Beogradu spada i fenomenalan vegetarijanski restoran Oliva (Omladinskih brigada 86/West 65) na čijem meniju nema jela od mesa. Tamo ćete pronaći mnogobrojne salate, vegetarijanske ražnjiće, potaž od brokolija, pastu od heljdinog brašna, a ono što bih posebno izdvojila je izuzetno ukusan punjeni avokado sa crnim rižotom. Obavezno probajte! Svakako moja omiljena salata kod njih je pod nazivom “Doživeti stotu”. Njam!

Etage

U večernjim satima obično biram restoran Etage (Đorđa Vajferta 52), koji na svom meniju ima azijsku kuhinju. Od kremaste supe sa kokosovim mlekom i baby spanaćem do fantastičnih gambora i lososa – na njihovom jelovniku nalazi se za svakog ponešto. Moj izbor kod njih je najčešće suši, koji vam toplo preporučujem. Onaj koji uvek odaberem su rolnice napravljene sa lososom, avokadom i krastavcima. Isprobajte.

Ukoliko imate problem sa intolerancijom na neku namirnicu u ovom blogu pročitajte kako jesti u restoranu uz intoleranciju na hranu.