Krem potaž od brokolija

Ne postoji bolji način da se ugrejete u ovim hladnim danima od spremanja i konzumiranja toplih obroka, koji sadrže mnoštvo nutrijenata. Preporučujem vam da sirove namirnice i smutije zamenite kuvanom hranom, toplim čorbicama i potažima. Moj predlog je krem potaž od brokolija. Pomešajte brokoli, krompir i malo čili papričice i dobićete fantastično jelo, koje će vam povećati otpornost tela na hladnoću, ojačati imunitet, ali i popraviti raspoloženje. Prijatno.

Sastojci:
2 kašike kokosovog ulja
1 glavica crnog luka, sitno seckanog
2 čena belog luka, izgnječena
1⁄2 kašičice himalajske soli
1 glavica brokolija, iscepkana na krupnije cvetove
2 bela krompira, seckana na kockice
6 šolja vode
3 cm sveže zelene ljute papričice
1 veza peršunovog lišća
2 kašike soka od limuna
himalajska so (po ukusu)

Priprema:
U velikoj šerpi zagrejte kokosovo ulje. Kad se otopi, dodajte luk i nekoliko prstohvata himalajske soli, promešajte i kuvajte dok luk ne omekša, oko 5-7 minuta. Dodajte beli luk, čili papričicu i krompir, te mešajući dinstajte oko 2 minuta. Zatim dodajte vodu i ostavite da se kuva 15-20 minuta. Nakon toga, dodajte brokoli, te kuvajte još samo 3-5 minuta. Brokoli treba da bude jarko zelene boje. Sklonite šerpu sa šporeta, te blendirajte ručnim blenderom dok ne dobijete potaž. Nakon toga dodajte peršunovo lišće, limunov sok, te začine po ukusu.