Napravite prirodan piling za lice kod kuće

Budući da ćelije iz dubljih slojeva kože izlaze na njenu površinu i tu odumiru, potrebno je, s vremena na vreme, uraditi piling za lice kako bi koža lica bila čista, sveža i zategnuta.

Upotrebom pilinga odstanjuje se odumrli sloj kože, te ona postaje nežna i glatka. Nakon ovog tretmana koža bolje upija aktivne supstance iz kozmetičkih preparata, a njime se ujedno podstiče i cirkulacija koja pomaže hranjenje kože i izbacivanje toksina iz organizma.

Umesto brojnih tretmana koje kozmetički saloni imaju u svojoj ponudi, ponekad možete napraviti piling i od prirodnih sastojaka koje imate u svojoj kuhinji. U nastavku potražite tri recepta za prirodan piling za lice, pomoć kojih ćete povratiti blistavost svojoj koži.

Recepti za piling za lice

Piling sa šećerom i medom

Nakon što se umijete mlakom vodom, kožu lica istrljajte smesom od šećera i meda koju ste prethodno zamešali. Kružnim pokretima lagano masirajte kožu čime ćete podstaći cirkulaciju. Osim na lice, piling možete naneti na vrat i dekolte. Uz pomoć šećera odstranićete mrtve ćelije, a med će, zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima, umanjiti upale, osvežiti ten i hidrirati kožu.

Avokado piling

Ukoliko vam je koža lica suva najbolji izbor za vas jeste maska za piling od avokada. Naime, ovo voće istovremeno hrani, regeneriše i hidrira kožu, a ujedno je i štiti od spoljašnjih uticaja. Nakon što izblendirate avokado dodajte kašiku soli i dve do tri kašike meda. Smesu nanesite na lice i kružnim pokretima utrljajte u kožu. Potom isperite mlakom vodom.

Kokosovo ulje u kombinaciji sa sodom bikarbonom

Piling od ova dva sastojka dobar je za sve tipove kože. Međutim, ukoliko vam je koža osetljivija, u smesu bi trebalo da stavite više kokosovog ulja. Ono je prepuno hranljivih materija, odlično hidrira kožu i štiti je od infekcija. Dobijenu mešavinu utrljajte kružnim pokretima, a nakon toga je isperite mlakom vodom.