Čia džem od višanja

Obožavam miris domaćeg džema, a vi? Obećavam da će vam ova poslastica ulepšati dan. Najbolje od svega je što možete da kontrolišete količinu šećera i drugih sastojaka prilikom pripreme ČIA DŽEMA OD VIŠANJA koji je izuzetno ukusan, a istovremeno zdrav. Čia semenke su pune proteina, vlakana i omega-3, a kada ih kombinujete sa antioksidansima i drugim hranjivim materijama iz voća, dobijate dodatno zdravu i ukusnu kombinaciju.

Sastojci:
1 šolja višanja, svežih ili zamrznutih
1 kašičica soka od limuna
2 kašike agava sirupa
2 kašike čia semenki

Priprema:
Stavite višnje, limunov sok i agava sirup u manju šerpu, te ih kuvajte na srednje jakoj vatri, 7-10 minuta. Nakon toga, pomerite šerpu sa šporeta, sačekajte da se malo prohladi, a potom pomoću štapnog miksera izblendirajte smesu do željene konzistencije. U dobijenu smesu sipajte 2 kašike čia semenki, dobro promešajte i ostavite da se džem zgusne oko 15 minuta. Ukoliko niste zadovoljni dobijenom konzistencijom, dodajte još jednu kašiku čia semenki. Dobijeni džem prespite u staklenu teglu ili činiju. Poslužite uz palačinke, galete, ovsenu kašu, sveže voće i na druge načine. Prijatno!