Kinoa salata sa pasuljem
Radujem se što sa vama ove nedelje delim recept iz e-knjige „21 dan program zdrave ishrane“, koji baš u ovom periodu, kroz 21 DAN CHALLENGE, zajedno sa mnom sprovodi veliki broj ljudi. Ukoliko ste voljni da nam se pridružite, započnite izazov! Upoznajte se sa receptima koji uključuju bogate ukuse prirodnih namirnica, među kojima su velike količine povrća, manje količine voća, mahunarke, riba, belo pileće i ćureće meso, žitarice, koštunjavi plodovi, semenke, začini i začinsko bilje.
Sutra, u četvrtak, po programu ćemo praviti kinoa salatu sa pasuljem, a ukoliko želite da nas podržite, napravite i vi ovu salatu i tagujte moj profil na Instagramu ili Facebook-u, ili prosto iskoristite hashtag #21danprogram.
Sastojci:
1⁄4 limuna, ceđenog
2 kašičice maslinovog ulja
miks suvih mediteranskih začina
1⁄2 šolje kuvane kinoe
2/3 šolje kuvanog crvenog pasulja
1 mladi luk, sitno seckan
1 paradajz, sitno seckan
2 kašike seckanog peršunovog lišća
2 kašike seckane sveže nane
1 šaka Iceberg Salat Centar baby spanaća
so i biber po ukusu
Priprema:
U velikoj činiji pomešati kinou, pasulj, mladi luk i paradajz, koji ste prethodno procedili. Potom dodati peršunovo lišće, nanu i baby spanać. U čaši pomešati tečne sastojke za dresing (ulje, limunov sok), tome dodati biber i so. Dresing preliti preko salate i servirati.