fbpx

DECEMBARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 23-27.12.

Burger od cvekle

Ako ste u potrazi za dobrim posnim burgerom probajte da napravite ovaj veganski recept, jer će vas sastav sigurno iznenaditi. Recept za burger od cvekle se veoma brzo i lako sprema, ali cu vam dati savet kako bi ga lakše napravili. Moj predlog je da pirinač i cveklu pripremite dan ranije kako bi skratili vreme provedeno u kuhinji za nekih 40 minuta. I cvekla i pirinač se mogu koristiti kao salata i prilog i u drugim jelima. To znaci da možete napraviti i veću količinu od one koja je navedena u receptu, pa ih tokom nedelje kombinujte sa drugim obrocima.

Isprobajte ovaj burger od cvekle i javite mi utiske.

Sastojci:

1 kašika mlevenog lanenog semena
3 kašike vode
8 okruglih integralnih lepinja za hamburgere
½ šolje crvenog luka, seckanog na kockice
½ šolje oraha
1 šolja pečene cvekle
1 šolja integralnog pirinča, kuvanog i ohlađenog
½ šolje pirinčanog brašna
½ šolje iseckanog peršunovog lista
1 kašičica kima
1 kašičica aleve paprike
½ kašičice morske soli
sveže mleveni crni biber
2 kašike senfa dižon
1 kašika maslinovog ulja

Po izboru:

Avokado, paradajz, baby spanać, prokelj, luk, pečurke

Priprema:!

Potopite lan u vodu i ostavite sa strane. Za to vreme zagrejte rernu na 200 °C. Presecite lepinje na pola, pospite na njih maslinovo ulje i rasporedite ih na tepsiju. Pecite lepinje 1-2 minuta sa obe strane. Ostaviti da se ohlade. Nakon toga u tiganju propržite luk sa maslinovim uljem nekoliko minuta. U međuvremenu izblendirajte orahe i cveklu pojedinačno i sjedinite ih. Onda dodajte luk, integralni pirinač, pirinčano brašno, peršun i začine u smesu oraha i cvekle. Mešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine. Dodajte senf u činiju sa lanom i sve zajedno izmešajte sa ostatkom mešavine koju ste prethodno napravili. Ručno napravite 8 pljeskavica od postojeće smese. Koristite rukavice kako biste izbegli da vam ruke budu obojene u crveno. U tiganju sa malo ulja pecite pljeskavice 2 minuta sa obe strane. Kada završite sa svih 8, prebacite ih u tepsiju i pecite u rerni na 200 °C oko 5 minuta. Gotove pljeskavice servirajte u lepinju, a po izboru u hamburger dodajte avokado, paradajz, baby spanać, prokelj, luk ili sotirane pečurke. Prijatno

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.