fbpx

FEBRUARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 24-28.2.

Mafini od bundeve i ovsenih pahuljica

Ništa vas ne može bolje ugrejati od ukusnih, toplih mafina, zar ne? Dopišite još jedan recept za ovu fantastičnu poslasticu, koju sam napravila od bundeve i ovsenih pahuljica. Uživajte!

Vreme pripreme: 45 minuta
Količina: 12 komada

Sastojci:
1 ½ šolja speltinog brašna
½ šolje kokosovog šećera
1 ½ kašičica mešavine začina za medenjake
1 kašičica sode bikarbone
2 kašike limunovog soka
prstohvat soli
1 ½ šolja pirea od ISC bundeve (Omekšajte bundevu na pari, te je izblendirajte.)
½ šolje nezaslađenog bademovog mleka
⅓ šolje kokosovog ulja, rastopljenog
1 ½ šolja ovsenih pahuljica
¼ šolje grožđica (opciono)

Sastojci za preliv:
⅓ šolje kokosovog šećera
1 kašika ovsenog brašna
¾ kašičice začina za medenjake
1 kašika kokosovog ulja

Sastojci za dekoraciju:
prstohvat ovsenih pahuljica

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 °C.
2. U veliku činiju sipajte speltino brašno, kokosov šećer, začin za medenjake, sodu bikarbonu, limunovo sok i so, te mešajte sok se sastojci ne sjedine.
3. Suvim sastojcima dodajte nezaslađeno bademovo mleko, otopljeno kokosovo ulje i pire od bundeve, te mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. U dobijenu smesu umešajte ovsene pahuljice i grožđice.
4. Dobijenu smesu ravnomerno rasporedite u kalup za mafine.
5. Pecite mafine u rerni 20-25 minuta.
6. U međuvremenu pomešajte sastojke za preliv.
7. Kada mafini budu pečeni, na svaki nanesite kašičicu preliva.
8. Poslužite mafine tople i uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 1 Prosečna ocena: 5]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.