fbpx

DECEMBARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 23-27.12.

Posne punjene tikvice

Recept za PUNJENE TIKVICE možete da pronađete gotovo u svakom kuvaru, budući da je jedno od najpopularnijih jela veganske kuhinje poslednjih godina. Međutim, ključna razlika među njima krije se u nadevu kojim ih punite. Moj se sastoji od luka, kuvane leblebije, pelata, kuvane kinoe i veganskog parmezana, čiji recept možete da pronađete na mom sajtu. Poslužite ih sa svežim bosiljkom i obradujte svoje ukućane. Prijatno!

Sastojci za tikvice:
4 tikvice srednje veličine
1-2 kašičice ulja od koštica grožđa
½ kašičice soli
½ kašičice belog luka u prahu
prstohvat crvene tucane paprike

Sastojci za punjenje (nadev):
2 kašike maslinovog ulja
1 manja glavica crvenog luka
4 čena belog luka
200 g kuvanih leblebija
1 konzerva (250 g) pelata
4 kašike kuvane kinoe
2 kašike veganskog parmezana

Sastojci za serviranje (opciono):
sveži bosiljak
veganski parmezan
crvena tucana paprika

Priprema:
1. Prepolovite tikvice uzdužno i kašikom izvadite seme i deo mesa.
2. Premažite ih sa malo ulja od koštica grožđa, te ih začinite solju, belim lukom u prahu i crvenom tucanom paprikom.
3. Stavite tikvice u tepsiju obloženu papirom za pečenje stranom prema dole, te ih pecite desetak minuta dok ne omekšaju.
4. Na maslinovom ulju prodinstajte crni i beli luk, te nakon 3-4 minuta dodajte leblebiju, pelat i kinou. Sve dobro promešajte i ostavite da se dinsta oko 3-4 minuta. Ovim nadevom napunite tikvice.
5. Zatim ih pospite veganskim parmezanom i pecite ih u rerni na 20-25 minuta 200 °C, odnosno dok ne porumene i postanu hrskave.
6. Poslužite ih uz sastojke po želji i uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 3 Prosečna ocena: 3]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.