fbpx

PURPLE PREMIUM 3-7.6.

Potaž od brokolija i kelja

Kremasti potaž od brokolija i kelja ove zime je obavezno jelo na meniju za ručak ili večeru. Izuzetno se lako priprema i veoma je hranljiv. Ova kombinacija porvrća će vas ugrejati u hladnim danima, te vam ojačati imunološki sistem. Recept možete da pronađete u nastavku.

Vreme pripreme: 60 minuta
Količina: 6 porcija

Sastojci:
1-2 kašičice maslinovog ulja
½ glavice crnog luka, sitno seckane
3 čena belog luka, izgnječena
2 šolje ISC brokolija, rascepkanog na cvetove
1 crvena paprika, sitno seckana
¼ šolje belog vina
1 kašičica tucane crvene paprike
2 šolje kelja, prethodno skuvanog na pari i sitno iseckanog
5 šolja bujona od povrća
prstohvat soli
prstohvat bibera
1 ½ šolja nezaslađenog punomasnog kokosovog mleka
5 kašika nutritivnog kvasca
2 kašičice dižon senfa

Sastojci za dekoraciju (po šolji):
1 kašičica kokosovog mleka
½ kašičice maslinovog ulja
prstohvat bibera
prstohvat bundevinih semenki
prstohvat susama
prstohvat čili paprike, sitno seckane

Priprema:
1. Sipajte maslinovo ulje u veću šerpu, pa ga zagrejte na srednje jakoj temperaturi. Dodajte crni i beli luk, te ih dinstajte dok ne postanu minut-dva.
2. Dodajte brokoli, crvenu papriku, tucanu crvenu papriku i belo vino. Kuvajte nekoliko minuta.
3. Nakon toga, dodajte kelj i bujon od povrća. Ostavite supu da prokuva, pa je poklopite i kuvajte još oko 20-30 minuta, dok brokoli ne omekša.
4. Sklonite supu sa šporeta i ostavite da se ohladi, a zatim sve sipajte u blender, te blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture.
5. Vratite dobijenu smesu u šerpu, te dodajte kokosovo mleko, nutritivni kvasac, dižon senf, so i biber. Kuvajte dok se svi sastojci ne sjedine.
6. Dobijeni potaž ostavite da se ohladi, ukrasite ga po želji, poslužite i uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

100 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.