Potaž od bundeve, praziluka i jabuke
Potaž možete da napravite od bilo kojeg povrća i voća. Ne morate da se ograničavate na iste namirnice. Eksperimentišite i sigurna sam da će vam finalni rezultat biti odličan. Ja sam ovaj put odlučila da izađem iz svoje zone komfora, te sam bundevi i praziluku, koje inače koristim za pravljenje potaža, dodala i jabuku. Ovo se pokazalo kao veoma dobra ideja! Naime, jabuka mi je poslužila za uspostavljanje balansa između slatke arome bundeve i pomalo oporog ukusa praziluka.
Sastojci:
1 kašika kokosovog ulja
1⁄2 praziluka, sitno seckanog
1 crni luk srednje veličine, sitno seckan
2 čena belog luka, izgnječena
500 g rendane bundeve
1 slatka jabuka, seckana na kockice
6 šolja vode
1 kašičica himalajske soli
1 kašičica mlevenog kumina
1⁄2 kašičice mlevenog kardamoma
1⁄2 kašičice mlevenog anisa
1⁄2 kašike jabukovog sirćeta
Priprema:
Na kokosovom ulju prodinstajte praziluk, crni i beli luk. Za nekoliko minuta dodajte jabuku i rendanu bundevu, te ulijte 6 šolja vode. Začinite i ostavite da se kuva 15 minuta. Nakon toga šerpu sklonite sa ringle, te ručnim mikserom blendirajte dok smesa ne postane glatka. Servirajte.