Potaž od celera
Da li ste u potrazi za savršenim letnjim receptom? Potaž od celera je toplo, kremasto, ukusno i veoma hranjivo jelo. Priprema se veoma jednostavno, a uživanje je zagarantovano.
Sastojci:
1 glavica celera, seckana na komade
1 veliki krompir, seckan na komade
1 luk srednje veličine, seckan na sitno
1 kašičica gi putera
himalajska so
3 šolje pilećeg bujona ili vode
1/4 šolje sveže mirođije
1/2 šolje veganske pavlake
lišće celera i ekstra devičansko maslinovo ulje za dekoraciju
Priprema:
Stavite u šerpu srednje veličine puter, a kada se zagreje dodajte povrće (celer, krompir, luk) koje ćete dinstati na umerenoj temperaturi. Posolite i povremeno mešajte sve dok luk ne omekša. Dodajte 3 šolje pilećeg bujona ili vode, i neka se krčka dok krompir ne omekša, 8-10 minuta. Kada je povrće kuvano, dodajte mirođiju i izmutite sve štapnim mikserom, potom dodajte vegansku pavlaku i sve dobro umutite. Dekorišite potaž sa celerovim listovima i maslinovim uljem. Među sastojcima u receptu potaža pronaći ćete vegansku pavlaku. Na stranici bloga „Male tajne veganskih kuvara“ otkrijte kako da je napravite.