Proje od kukuruznog brašna
Uvek kad spremam nešto od kukuruznog brašna, setim se detinjstva i onog mirisa kada mi je mama spremala proje za doručak. Pogađate, ovo je jedan od njenih recepata, samo sam ja umesto običnog koristila nezaslađeno bademovo mleko. Uživajte.
Vreme pripreme: 40 min.
Količina: 16-20 porcija
Sastojci:
1 šolja kukuruznog brašna
1 šolja + 1 kašika integralnog pšeničnog brašna
2 kašičice praška za pecivo
¼ kašičice sode bikarbone
½ kašičice soli
1 šolja nezaslađenog bademovog mleka
1 jaje
¼ šolje agava sirupa
¼ šolje maslinovog ulja
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 °C. Vatrostalnu ili keramičku posudu, u kojoj ćete peći proju, obložite papirom za pečenje.
2. U velikoj posudi pomešajte kukuruzno i integralno pšenično brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
3. U posudi srednje veličine umutite bademovo mleko, jaje, agava sirup i maslinovo ulje.
4. Vlažne sastojke sipajte u suve, te ih mešajte dok se ne sjedine.
5. Dobijeno testo sipajte u vatrostalnu posudu za pečenje i pecite 25-35 minuta.
6. Ostavite da se ohladi najmanje 20 minuta pre sečenja.
7. Poslužite i uživajte.