fbpx

GREEN METHOD 16-20.9.

Sladoled od limuna – gelato

Da li ste ikada probali italijanski sladoled od limuna, koji se popularno zove gelato (dželato)? Čak i ako niste, sada imate priliku da ovu tradicionalnu italijansku poslasticu napravite sami. Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a glavni su narendana limunova kora i sok. Recept je u nastavku.

Vreme pripreme: 45 minuta pripreme i 3-12h zamrzavanja
Količina: 6-8 porcija (kugli)

Sastojci:
1 šolja kokosovog mleka
1 šolja kokosovog šećera
5 žumanaca, umućenih
3 kašike narendane kore limuna
¾ šolje soka od limuna
2 šolje punomasnog kokosovog krema

Sastojci za dekoraciju:
sveži listovi bosiljka
rendana kora limuna

Priprema:
1. Zagrejte kokosovo mleko u manjoj šerpi na 175 °C. Dodajte kokosov šećer i mešajte dok se ne rastopi. Izdvojte mali deo dobijene smese i pomešajte ga sa umućenim žumancima, te sve vratite nazad i dodajte narendanu koru limuna. Smanjite temperaturu i kuvajte dok smesa ne postane dovoljno gusta, te sklonite sa ringle pre nego što prokuva.
2. Dodajte sok od limuna i kokosov krem – koristite samo čvrste delove krema, te sve dobro promešajte. Dobijenu smesu prespite u prethodno zaleđenu posudu i stavite u zamrzivač da se stegne i zamrzne na minimum 3 sata, a najbolje preko noći, na oko 12 sati.
3. Pre konzumiranja izvadite sladoled iz zamrzivača i ostavite ga na sobnoj temperaturi oko 30 minuta, a zatim servirajte.
4. Dekorišite sladoled svežim listovima bosiljka i rendanom korom limuna.
5. Poslužite i uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

117 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.